2011. december 26., hétfő

Tintin - 2011 kalandfilmje

úgy ültem be a moziba, hogy Spielberg újra valami klasszikust dolgoz fel. úgy jöttem ki a moziból hogy mikor nézzük meg újra és ez a film kell a polcomra?!

az érdekes az volt benne, hogy egészen az Alle-ig (délbuda) kellett elutaznunk csak azért hogy ne 3D-be nézzük meg, de hogy eredeti hang legyen, az már egy szebb álom volt. nembaj, túléltük már máskor is. egy a gond, hogy amikor kijöttem, rájöttem hogy ezt 3D-be kellett volna :/ na sebaj, így is valahol az első sor közelében lehetett az állam az első negyed óra után.

amikor kijöttünk a moziból, azt beszéltük, hogy egyszerűen az érződött a filmből, hogy örömmel és szeretettel csinálták, nem pedig kényszerből. a történet tökéletesen ki volt dolgozva, a karakterek szerethetőek voltak és annyi csavar volt benne, mint öregapám szerszámos készletében. 


egyszerűen hiányzott már egy igazi Spielberg film. az a jó féle Indiana Jones, a Goonies, Jurrasic Park és hasonló kalandfilmek kimentek a divatból. :( emlékszem még amikor egyszerűen keresnem kellett a kaland filmeket, mert ami volt azt már mind rongyosra néztem. és most jött Tintin, és felrázta ezt az álmos kis kategóriát. a film körülbelül az 5. perctől beindul, de úgy, hogy a 2 órával később lévő végéig 3x adnak nekünk egy leheletnyi szusszanási időt. a fordulatos kaland jelenetek néhány helyen mellőzik a fizikát, de aki ezen fenn akad, az nem való a kalandfilmek világába. egyszerűen odaszögezi a néző szemét a vászonra, mert látni akarod, hogy most végül is ki és hogyan szerzi meg a cetliket. borzalmasan jó érzés, amikor tudod, hogy úgyis jön még valaki a jóktól aki rendbe hozza a helyzetet, mert nem győzhetnek a gonoszak!

összegezve parádés egy film élmény volt. ha lehet jogom pontozni, akkor egy 9/10-et kap, mert néhol volt olyan érzésem, hogy hiányzik valami, de gyönyörű volt, kalandos, izgalmas, vicces és elképesztő. ráadásul a 2. főszereplő, a kapitány az archibald névre hallgat, ami miatt jobban átgondolva 9,5/10 az eredmény!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése