2011. december 30., péntek

2011. december 26., hétfő

de mivel?!?!

a következő videóknak nagyon erős mondani valója van, amiről hál isten már egy jó ideje tudok. de egy dolog mégis zavar, milyen progival csinálják ezeket a videókat?!?!








a válasz pedig hosszas keresés után: Adobe Illustrator & After Effects... megvan a januári programom...

Tintin - 2011 kalandfilmje

úgy ültem be a moziba, hogy Spielberg újra valami klasszikust dolgoz fel. úgy jöttem ki a moziból hogy mikor nézzük meg újra és ez a film kell a polcomra?!

az érdekes az volt benne, hogy egészen az Alle-ig (délbuda) kellett elutaznunk csak azért hogy ne 3D-be nézzük meg, de hogy eredeti hang legyen, az már egy szebb álom volt. nembaj, túléltük már máskor is. egy a gond, hogy amikor kijöttem, rájöttem hogy ezt 3D-be kellett volna :/ na sebaj, így is valahol az első sor közelében lehetett az állam az első negyed óra után.

amikor kijöttünk a moziból, azt beszéltük, hogy egyszerűen az érződött a filmből, hogy örömmel és szeretettel csinálták, nem pedig kényszerből. a történet tökéletesen ki volt dolgozva, a karakterek szerethetőek voltak és annyi csavar volt benne, mint öregapám szerszámos készletében. 


egyszerűen hiányzott már egy igazi Spielberg film. az a jó féle Indiana Jones, a Goonies, Jurrasic Park és hasonló kalandfilmek kimentek a divatból. :( emlékszem még amikor egyszerűen keresnem kellett a kaland filmeket, mert ami volt azt már mind rongyosra néztem. és most jött Tintin, és felrázta ezt az álmos kis kategóriát. a film körülbelül az 5. perctől beindul, de úgy, hogy a 2 órával később lévő végéig 3x adnak nekünk egy leheletnyi szusszanási időt. a fordulatos kaland jelenetek néhány helyen mellőzik a fizikát, de aki ezen fenn akad, az nem való a kalandfilmek világába. egyszerűen odaszögezi a néző szemét a vászonra, mert látni akarod, hogy most végül is ki és hogyan szerzi meg a cetliket. borzalmasan jó érzés, amikor tudod, hogy úgyis jön még valaki a jóktól aki rendbe hozza a helyzetet, mert nem győzhetnek a gonoszak!

összegezve parádés egy film élmény volt. ha lehet jogom pontozni, akkor egy 9/10-et kap, mert néhol volt olyan érzésem, hogy hiányzik valami, de gyönyörű volt, kalandos, izgalmas, vicces és elképesztő. ráadásul a 2. főszereplő, a kapitány az archibald névre hallgat, ami miatt jobban átgondolva 9,5/10 az eredmény!

meanwhile in australia


napipicnic - húsvét




santa hat mission

dec 6.-án megtettük az első lépést a világ hírnév felé. most jöttek a válaszok. "all you need is a brilliant idea!"


Tallin, Észt ország: http://9gag.com/gag/1249247
Porto, Portugália: http://9gag.com/gag/1251804
Torres Verdas, Portugália: http://9gag.com/gag/1253770
Viljandi, Észt ország: http://9gag.com/gag/1243831

2011. december 20., kedd

bracing in progress... 22 is coming :D


tengernyi gondolat

nem mondom hogy nehezen bírnám az itthon létet, de rendesen érzelmes állapotokba dobál... szal egy átlagos napon a bering-tengeren is kevesebb hullámzás megy mint az én kedvemben :/


2011. december 19., hétfő

szeretlek magyarország?

durván profi emberek ültek a "szerettessük meg a magyarokkal Magyarországot még jobban" kampány vezetői székeibe. jó dolog hogy a hazai gazdaságot erősíteni próbáljuk, mind termelési, mint turisztikai szinten és ez az egész egy baromi jó dolog, de nem tudok szó nélkül hagyni egy tényezőt, hogy egy bizonyos társadalmi csoportnál már ez átlódult a ló túl oldalára. és néha értelmiségi emberektől hallok olyan durva nacionalista nézeteket, hogy az agyam eldobom, hogy semmit se tanultak a történelemből. mindenesetre remélem sikeres lesz ez a kampány, és beindul egy határokon belüli erős hazai gazdaság, ami utána az exportunkat tudja növelni, és így a harmat gyenge forintunknak az igazi haszna is előkerül.

ja igen, de hogy miért is hoztam fel. szóval mostanában nézegetem az I szív Pécs által kirakott jawdropping képeket, és most találtam ezt a két minőségben abszolút 140%-os kampány videót, így már nem mehettem el mellettük szó nélkül. de furcsa, hogy pl a 2. videó, ami a gazdaság élénkítéséről szól kiemeli hogy mennyit utazik egy gyümölcs, de egy nyamvadt szóval nem említi azt hogy a termékek ilyen távolságú szállítása mennyire környezetszennyező és mennyivel környezetbarátabb a lokális forrásokból beszerzett árú. szal én hozzátettem volna legalább valami lábjegyzet szintjén, hogy nem csak gazdaságosabb, egészségesebb, hanem még környezetbarátabb is. de úgy látom hazánkat egyelőre a gazdaság jobban érdekli mint a környezettudatosságra nevelés (ami nem utolsó sorban baromi gazdaságos). na nembaj, majd nemsokára én kerülök ezekbe a székekbe és lesz nemulass! ahogy Gandhi mondta: "Be the change you want to see in the world!"

Itthon a legjobb:



Magyar termék:



mellesleg ezt a videó készítési technikát MEGAKAROM TANULNI! úgyhogy aki tudja hogy mivel készült az dobjon vmi infót! :D

2011. december 17., szombat

Community - Modern Warfare

nem győzöm hangsúlyozni, hogy ennél elszálltabb sorozatot még az életbe nem láttam (talán family guy, de az rajzfilm). a készítőknek vmi nagyon kreatívból szívhatnak, mert ezek az ötletek eszméletlen jók! ha választanom kellene hogy melyik sorozat forgatásán dolgozzak, az biztos hogy ez lenne! és cancellt kapott a 3. évad utántól :(

2011. december 14., szerda

holy crap! it's frosty!!!!

remélem valamelyik unokatesóm hasonlót fog bejátszani karácsonykor:

cicafiú:

could you?

remélem csak a megfelelő lány veszi magára a következő üzenetet Kelly Jones tolmácsolásából


amúgy maga az album hasonló, de mégis kegyetlen jó. most meg is hallgatom újra!


2011. december 11., vasárnap

sapkázás - meme version (túl a 33000 like-on)

a 9gag-en folyamatosan kúszik felfelé: http://9gag.com/gag/997880

UPDATE: asszem jó ötlet volt feltenni 9gag-re a megmozdulásunkat. jelenleg 33692 like-nál járunk, 2027 megosztásnál és a több mint 400 kommentet olvasva hamarosan várhatók sapkák szegeden, győrött, debrecenben, horvátországban, portugáliában, angliában, mexikóban, chileben, braziliában. kiváncsian várjuk a képeket!


azért ez buli

 ... de mekkora bakker :|

2011. december 7., szerda

chillout music decemberre

bon iver - skinny love mert erre lehet bármit csinálni csak pörögni nem :D



radical face - welcome home mert ennél kevés szebbet hallottam mostanában ami nem coldplay!

2011. december 6., kedd

mikulás kommandó - a Sapkás

már nem is emlékszem hogy jött az ötlet, de kitaláltuk, elterveztük, megcsináltuk! December 6.-ára virradó reggel lepjük meg Pécs polgárait, hogy a pécsi szobrok nagy részét mikulás sapkába öltöztetjük. (Továbbiakban rövidítve: sapkázás)


izgalmas volt. a szervezést egy kedves lányra bíztuk, mivel nekünk elvileg baromi sok dolgunk volt. nem szólt, de sejtettük, hogy nem tud majd foglalkozni a lebonyolítással, szóval a kezembe vettem az irányítást. facebook esemény, sapka beszerzési ötletek, útvonal tervezés. találtunk is egy oldalt, ahonnan lehet rendelni, hát nosza, akkor dobjunk be a kosárba egy 40 db-ot! adatok megadása, rendelés elküldése, még egy üzenet is hogy irgum burgum, itt legyenek hétfő estig!!négy! hátra dőltem és vártam hogy jönnek majd a sapkák, kifizetem és hawaii dizsi rock&roll. 


hétfő van. eddig még semmi hír a sapkákról, zuhog az eső, az emberek sorra mondják le az estét. katasztrófa a láthatáron. nézzük minden rendbe van-e a rendeléssel. OMFG!?!?! rossz telefonszámot adtam meg, és a kapucsengőn sem az én nevem szerepel!! mivan ha már hazafelé tart a futár? pánik gomb kikapcs, telefon elő. felhívom a céget hogy elmagyarázzam mi a szitu, lediktálom az új számom, kirakom a nevem a csengőre. remény mód bekapcsol. 

17:30 - sapkák sehol, eső erősödik. mi tévő legyek? üssekő, sapkát kell szereznem! felöltöztem és útra keltem hogy szerezzek sapkát. 2500 Ft-ért szereztem 5 gigantikusat és 5 átlagos méretűt közel 1 óra alatt, majdnem 8 boltból. a belváros hivatalosan is elsapkátlanodott. be a kocsiba, haverommal kiszáguldunk tescoba. itt sincs sapka. mit fogunk csinálni? "várj koma! csörög a telefonom!"

- Csá! Megjöttek a sapkáid!
- Pénz itt és itt. Azonnal megyek!

50 sapkát szereztünk 10.000 Ft-ért, és még csak most indult az este! eső lejjebb hagyott. összeszedem haveromat és megyünk a találka helyre. várunk és várunk. 1-ig vártunk a többiekre, majd neki kezdtünk az akciónak.

tudásközpont - 48as tér - búzatér - aradi vértanúk - barbakán kert - szit - széchenyi - zsolnay - galambos szobor. közel 45 sapkát szórtunk szét 3 óra alatt. lehunytuk a szemünk és vártuk az emberek reakcióját.

meg kell hagyni, ekkora felkapásra nem számítottunk. a közterületesek leszedték majdnem az összes szoborról a sapkát, majd mikor a főpolgármester megtudta a hírt, szólt hogy tegyék vissza legalább a zsolnay szoborcsoportra. hagyományt akarnak csinálni belőle. majdnem az összes hírportálon megjelentünk, benne voltunk a déli m1-es hírekben és ma interjút adunk a trubadúrnak. well played guys! a következő megmozdulások már tervben! még visszatérünk!

Páva Zsolt polgármester facebook postja
BAMA.hu cikk - a képeinkkel
MTV híradó déli kiadás (15:18-tól)
Trubadúr cikk
FN.hu cikk / FN.hu facebook kép
Híradó.hu cikk
Pécsinapilap cikk